28 Ağustos 2011 Pazar

Kurşun işlemez insana ilk adım...


Bilim insanlarının ürettiği deri çelikten 10 kat güçlü ve kurşun geçirmiyor.

Düşünen bilgisayar geliyorrr...


IBM, insan beynini taklit edip düşünen ilk yongayı geliştirdi....
Bilgisayarlar artık deneyimlerden ve sonuçlardan ders çıkaracak

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Anakart Nedir ve Nasıl Çalışır?


Bilgisayarın en temel donanımlarından biri olan anakart (motherboard) hakkında bilinmesi gerekenler, çalışma mantığı, üzerinde bulunan temel parçalar ve görevleri hakkında detaylı bilgiler ve açıklamalar aşağıda bulunmaktadır.

Anakart Nedir?

IMAX MI? REAL D 3D Mİ? YOKSA XpanD 3D Mİ?


Blog açıldı açılalı genellikle Bilgisayar üzerine konuştuk bende dedim ki bu yayınım farklı olsun son günlerde dikkatimi çeken 3d sinemalara bir el atayım dedim. Sinemalarda biz sadece 3d diyoruz da aslında 3d içinde bölümlere ayrılıyor. İşte bende bu ayrılıktan bahsedeceğim. Genellikle 3 tarz 3d kullanılıyor;




26 Ağustos 2011 Cuma

EVEREST Home Edition-Geniş Çaplı Bilgisayar Özellikleri İçin


Bilgisayarın özelliklerine nereden bakılır? Sorusuna hemen " BİLGİSAYARIM > Sağ Tık > Özellikler "diyeceksiniz.Ama birçok şeyi göremeyeceksiniz. Örneğin ekran kartı özellikleri. Şimdide diyeceksiniz ki ona nereden bakabiliriz. Ona da "Başlat > Çalıştır > dxdiag " buradan bakabilirsiniz.

CCleaner-Gereksiz Dosya Temizleme Programı


Açılımı Crap Cleaner olan CCleaner programı ile bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları silerek daha istikrarlı ve performanslı bir sistem elde edebilirsiniz. Küçük boyutuna rağmen sistem temizliği konusunda çok güçlü olan bu ücretsiz program bilgisayarınızın tertemiz hale gelmesini ve ilk günkü gibi hızlı çalışmasını sağlıyor.

25 Ağustos 2011 Perşembe

VMware Workstation-Sanal İşletim Sistemi Kurma Programı


VMware Workstation, VMware, kullanıcılar birden fazla x86 ve x86-64 sanal bilgisayarlar ile kurmak ve bu sanal makinelerin aynı anda bir veya daha fazla kullanmak sağlayan EMC Corporation, bir bölümü x86 ve x86-64 bilgisayarlar için bir sanal makina işletim sistemi barındıran yazılımı paketidir.

Güzel Bir İşletim Sistemi " P a r d u s "




Tarihçe

2003 yılının önemli bir bölümünde ulusal bir dağıtımın gerekliliği, dünyada benzer uygulamalar, yazılım endüstrisinin mevcut durumu ve eğilimleri araştırıldı. Ülkenin bilgi teknolojisi alanındaki insan kaynağı, yerel yazılım sanayinin yetenekleri ve rekabet unsurları incelendi. Tüm bulgular ışığında, 2003 yılı Yazı'nda, bir ulusal işletim sistemi dağıtımı oluşturmanın yerinde bir karar olduğu sonucuna varılarak somut düzeyde planlama işine girişi

Bilgisayar Nedir?


Öncelikle şuan başına oturup oyunlar, programlar, ve birçok uygulamalar açtığımız Bilgisayarın tanımından başlayacağım.(Kullandğımız şeyin ne olduğunu bilmeden kullanmak biraz ayıp olur bence)